Waar kan je nog contant geld storten?

Home » Kennisbank » Waar kan je nog contant geld storten?
foto milou

Auteur: Milou Ros

Gecontroleerd op 6 december 2023 | Leestijd: 6 minuten

Contant geld kan niet meer bij iedere bank worden gestort. Wil je nog wel contant geld storten? Hieronder lees je bij welke banken geld storten nog kan en wat je voor een storting betaalt.

Bij welke banken kan je direct geld storten?

Bij de onderstaande banken kan je op een directe wijze of kosteloos contant geld storten naar je eigen betaalrekening. Dit moeten Nederlandse betaalrekeningen zijn.

 • Rabobank
 • ING Bank
 • ABN AMRO
 • SNS Bank
 • ASN Bank
 • Regiobank

Voor het direct storten van biljetten en muntgeld naar je eigen Nederlandse bankrekening bij Rabobank, ING Bank en ABN AMRO heb je je betaalpas en pincode nodig.

Geld storten bij Rabobank

Bij Rabobank kan je geld storten naar je eigen rekening bij een automaat van Geldmaat. Het maximumbedrag dat je per keer kan storten is € 2.500 en het gestorte geld staat direct op je rekening. Rabobank raadt daarnaast aan bij het storten de betaalpas te gebruiken waarop je het contante geld zet. Als je de betaalpas van een andere rekening gebruikt, kost dit je namelijk € 9,00.

Hieronder staat een overzicht van de kosten van stortingen op je eigen bankrekening voor verschillende soorten betaalpakketten van Rabobank.

1e t/m 4e stortingenVanaf 5e storting
Rabo DirectPakket€2,25€9,50
Rabo BasisPakket€2,25€9,50
Rabo TotaalPakket€2,25€9,50
Rabo RiantPakket€2,25€9,50
Rabo StudentenPakket€2,25€9,50
Rabo JongerenRekening€0,00€9,50
Overzicht van de kosten bij stortingen van contant geld bij Rabobank

Geld storten bij ING Bank

Ook bij ING Bank kan je geld storten bij een Geldmaat automaat. Ook bij deze bank heb je een betaalpas en pincode nodig om dit te doen. Voor het OranjePakket, OranjePakket met korting en een Studentenrekening kun je maximaal € 3.000 per keer storten in maximaal 200 biljetten en 5 kilo aan muntgeld. Op Jongerenrekeningen en Kinderrekeningen kan maximaal € 1.000 per dag en € 5.000 per jaar worden gestort. Het gestorte bedrag staat direct op je rekening.

Hieronder staat een overzicht van de kosten van stortingen op je eigen bankrekening bij ING voor verschillende soorten betaalpakketten.

1e en 2e storting van biljettenVanaf 3e storting en alle stortingen van muntgeld
OranjePakket€0,00€6,00
Studentenrekening€0,00€6,00
OranjePakket met korting€6,00€6,00
1e en 2e storting van biljetten en muntgeldVanaf 3e storting van biljetten en muntgeld
Jongerenrekening€0,00€6,00
1e t/m 3e storting van biljetten en muntgeldVanaf 4e storting van biljetten en muntgeld
Kinderrekening€0,00€6,00

Geld storten bij ABN AMRO

Contant geld storten bij ABN AMRO gaat ook via een automaat van Geldmaat. Deze bank werkt niet met vaste prijzen en stortingsaantallen, maar met tariefklassen en percentages. Er zijn twee tariefklassen: basis tarief en hoog tarief. Je komt in het hoge tarief terecht als je in dat kalenderjaar al het maximumbedrag hebt gestort dat je mag storten voor het basis tarief. Wanneer je in het hoge tarief terechtkomt, wordt per storting zowel het basis tarief als het hoge tarief gerekend. Het gestorte bedrag staat direct op je rekening.

TariefklasseTarief bij storten
BetaalrekeningBasis tarief0,5% van het gestorte geld per transactie
Hoog tarief: > €10.000€5,00 + 0,5% van het gestorte geld per transactie dat boven €10.000 uitkomt
StudentenrekeningBasis tarief0,5% van het gestorte geld per transactie
Hoog tarief: > €6.000€5,00 + 0,5% van het gestorte geld per transactie dat boven €6.000 uitkomt
JongerengroeirekeningBasis tarief0,5% van het gestorte geld per transactie
Hoog tarief: > €2.000€5,00 + 0,5% van het gestorte geld per transactie dat boven €2.000 uitkomt

Geld storten bij SNS Bank en ASN Bank

Kosteloos contant geld storten bij ASN Bank of SNS Bank kan sinds 1 november 2023 niet meer bij GWK Travelex. Geld storten kan nu alleen door het geld naar je eigen rekening te verzenden via een agentschap van Western Union. Dit werkt als volgt: je dient bij Western Union aan te geven dat je geld naar je eigen bankrekening wil verzenden. Alleen papiergeld wordt geaccepteerd. Je moet je kunnen identificeren. Bovendien geldt er een maximumbedrag, dat verschilt per kantoor. Western Union boekt het bedrag vervolgens over naar je betaalrekening. Het bedrag staat de volgende werkdag op de betaalrekening.

Western Union rekent een transfervergoeding voor het storten van geld, waarvan je een bon krijgt. ASN Bank en SNS Bank vergoeden de gemaakte kosten wanneer het een storting naar de eigen SNS- of ASN-betaalrekening of die van een (klein)kind betreft. Op de website westernunion.com zijn de vestigingen te vinden.

Geld storten bij RegioBank

Contant geld storten kan bij RegioBank alleen als je zelfstandig adviseur een kas heeft. Zelfstandig adviseurs werken in de kantoren van RegioBank. Om te controleren of je adviseur een kas heeft, kun je een afspraak maken met deze persoon. Heeft de adviseur een kas? Dan kun je gratis contant geld storten.

Waar is Geldmaat te vinden?

Automaten van Geldmaat zijn te vinden door het gehele land. Geldmaat automaten in bijvoorbeeld winkelcentra en in straatmuren accepteren biljetten en muntgeld. Biljetten kan je storten in automaten in verschillende winkels, zoals Primera, Bruna en The Readshop. In bouwmarkten Gamma en Karwei vind je muntautomaten. Daar kan je dus alleen muntgeld storten.

Hoe werkt contant geld storten bij andere banken?

Bij meerdere banken in Nederland is het niet mogelijk om direct of kosteloos geld te storten. Deze banken zijn bijvoorbeeld online en hebben geen kantoren. Bij een GWK Travelex vestiging kun je via de dienst Mr. Pay wel tegen betaling contant geld storten op je eigen betaalrekening. Je kan alleen biljetten storten en hebt je rekeningnummer en een geldig identiteitsbewijs nodig.

Voor de dienst Mr. Pay werkt GWK Travelex samen met de overgebleven onderstaande partnerbanken. 

 • Triodos Bank
 • Volksbank
 • Knab
 • DHB Bank
 • Van Lanschot Bank

Contant geld storten via Mr. Pay kost je per transactie 3% van het gestorte bedrag met een minimumbedrag van € 9,95. Je kunt maximaal € 7.500 storten naar je eigen particuliere betaalrekening. GWK Travelex vraagt altijd naar de herkomst en bestemming van het geld.

Met een betaalrekening van Rabobank, ING Bank en ABN AMRO kan je overigens ook terecht bij een GWK Travelex vestiging. Je kan dan alleen biljetten storten en betaalt dezelfde kosten voor het storten als de andere banken.

Op dit moment kan je op 50 plaatsen in Nederland een GWK Travelex vestiging vinden.

Hoe werkt contant geld storten in Nederland?

De manieren voor contant geld storten verschillen dus per bank en de kosten ervoor hangen vaak af van het type betaalpakket dat je hebt en hoe vaak je in dat kalenderjaar al contant geld hebt gestort. Om te controleren op welke exacte locatie je je contante geld kan storten, kan je de locaties van de automaten van Geldmaat of GWK Travelex opzoeken op hun websites.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

 • Rabobank
 • ING Bank
 • ABN AMRO
 • SNS Bank
 • ASN Bank
 • Regiobank
 • GWK Travelex
 • Geldmaat
Informatie gecontroleerd door expert

Deze pagina is gecontroleerd door Saskia Oegema. Zij is financieel expert op het gebied van Corporate Finance and Control.

Foto saskia oegema