Neobank Bunq verhoogt vandaag de spaarrente voor particulieren naar 2,01%. De Nederlandse bank heeft nu één van de hoogste rentes op spaarrekeningen van Europa. Andere banken verhoogden al eerder de rente, maar vaak in mindere mate.

De rente op particuliere spaarrekeningen bij Bunq gaat vandaag omhoog van 1,56% naar 2,01%. Daarmee concurreert de bank met andere Europese banken die bekend staan om hun hoge rentes, zoals Renault Bank en Nordax Bank van Raisin.

Ontwikkelingen voor sparen bij Bunq

De afgelopen maanden heeft Bunq de rente meerdere keren verhoogd. Voor 9 december ontving je slechts 0,27% rente. Dit percentage is toen verhoogd naar 1,05%. Uiteindelijk werd de rente op 8 februari verhoogd van 1,31% naar 1,56%. Klanten die gebruikmaken van de gratis spaarrekening bij Bunq profiteren dus in korte tijd van steeds hogere variabele rentes. Daar komt bij dat zij deze rente ook nog eens maandelijks krijgen uitgekeerd.

Op 14 maart maakte de online bank nog bekend dat de spaartegoeden van de bank meer dan verdubbeld zijn sinds maart 2022. Bunq beschikt nu over 2,3 miljard euro aan spaartegoed. Dit komt neer op een toename van 91%. Oprichter Ali Niknam is erg te spreken over de toename van het aantal gebruikers dat voor spaarrekeningen voor Bunq kiest.

Centrale Europese Bank verhoogt rente

De renteverhogingen van de laatste periode zijn een reactie op de verhoging van de belangrijkste rente door de Europese Centrale Bank (ECB). Het gaat daarbij om de depositorente. Deze is van directe invloed op de rente die banken kunnen geven aan klanten. Op 16 maart heeft de ECB deze verhoogd tot 3%.

De hogere rentes zijn bedoeld om de inflatie af te remmen. De prijzen in Europa stijgen al meer dan een jaar. Als de spaarrente hoger is, hoopt de toezichthouder op de financiële markt dat mensen liever meer sparen dan geld uitgeven. De vraag naar goederen wordt dan minder, waardoor de prijzen minder hard zouden moeten stijgen. Door onrust op de financiële markt door de omval van Silicon Valley Bank en Credit Suisse zou de verhoging tot problemen kunnen leiden als meer banken geraakt worden, maar de ECB geeft aan dit goed in de gaten te houden en veerkrachtig te zijn.

Rentestijgingen op de gehele markt

Bunq is niet de enige bank die zijn rentes verhoogt. Ook traditionele Nederlandse banken volgen deze trends, maar bij hen liggen de rentes wel een stuk lager. Rabobank, ING en ABN AMRO hebben de spaarrentes verhoogd van 0,25% naar 0,5%. SNS Bank en RegioBank van 0,15% naar 0,5% en ASN van 0,1% naar 0,4%. Bij deze banken ontvang je dus een stuk minder rente.

Bij online banken ontvangen mensen al tijden de hoogste rentes, waarbij Bunq nu één van de koplopers is. Bij Openbank staat de rente op spaarrekeningen nu op 1,5%. Scalable Capital heeft de hoogste rente: 2,3%. Trade Republic staat nu net onder Bunq met 2,0% en banken die vallen onder de overkoepelende organisatie Raisin Bank staan ook altijd hoog in de lijst. Doordat deze banken lagere vaste kosten hebben door alleen online diensten aan te bieden, kunnen zij dit zich veroorloven.

Read More

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *